Categories :

Is 38 graden koorts bij peuter?

Is 38 graden koorts bij peuter?

Koorts bij een kind Uw kind heeft koorts als de lichaamstemperatuur 38 graden is of hoger dan 38 graden. Hoe meten? Meet de temperatuur via de anus (poepgaatje).

Is 37 3 graden koorts?

Je hebt koorts als je lichaamstemperatuur hoger dan 38 graden celsius hebt. Een normale lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden. Als je temperatuur iets hoger ligt, hoef je niet gelijk koorts te hebben. Bij een temperatuur tussen de 37,5 en 38 graden noemen we het namelijk ‘verhoging’.

Hoe lang heb je gemiddeld koorts?

De koorts kan enkele dagen duren. Hoe lang de koorts duurt zegt op zich weinig over de ernst van de ziekte. Zodra het lichaam de infectie overwonnen heeft, daalt de temperatuur weer.

Welke temperatuur is gevaarlijk voor baby?

Als de temperatuur van je baby boven de veertig graden komt, koorts razendsnel oploopt of als de koorts een paar dagen aanhoudt, doe je er goed aan de huisarts te bellen.

Hoeveel graden koorts is gevaarlijk?

Als volwassene raadpleeg je best een arts als je koorts: boven de 39 °C oploopt (hoge koorts kan de hersenen en andere organen in de war sturen en beschadigen) gepaard gaat met specifieke symptomen zoals buikkrampen, branderig gevoel bij het plassen, suf en slaperig zijn, zware hoofdpijn of huiduitslag.

Is 37 1 graden koorts?