Categories :

Waarom accountancy opleiding?

Waarom accountancy opleiding?

Internationale skills. Het accountantsberoep wordt sterk beïnvloed door internationale ontwikkelingen. De kans is dus groot dat je in een internationale werkomgeving komt te werken. Tijdens de opleiding is er daarom veel aandacht voor de Engelse taal en vaardigheden die je nodig hebt in een internationale omgeving.

Waarom een Samenstellingsverklaring?

Waarom een samenstellingsverklaring? De meest voorkomende verklaring van een accountant is de samenstellingsverklaring. Ondernemers doen voor het samenstellen van de jaarrekening vaak een beroep op de deskundigheid van de accountant, met name wat betreft de verslaggeving. Dit is niet verplicht.

Waarom accountancy fiscaliteit?

De opleiding biedt een grondige studie van de boekhoudkundige en fiscale wetgeving. Deze kennis is noodzakelijk om bedrijven en tal van andere organisaties bij te staan bij het nemen van fiscale, boekhoudkundige en financiële beslissingen. Maar de opleiding gaat verder dan enkel cijfers.

Waarom fiscaliteit studeren?

Met deze opleiding leg je de basis voor een carrière als fiscaal adviseur, advocaat, belastingconsulent of accountant. Daarnaast krijg je door het getuigschrift een extra troef om te werken en door te groeien op een fiscale afdeling van een privéonderneming of overheidsinstelling.

Wat kun je worden met de opleiding Accountancy?

Na de opleiding. Met je diploma op zak ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Vaak begin je als assistent-accountant. Wanneer je ook een vervolgopleiding aan de universiteit of een post-hbo-opleiding hebt afgerond, kun je doorgroeien tot registeraccountant (RA) of accountant-administratieconsulent (AA).

Hoe lang duurt RA accountant?

Om accountant te worden, moet je naast een theoretische opleiding ook de praktijkopleiding volgen. De Praktijkopleiding tot registeraccountant (RA) duurt nominaal drie jaar. Hoe lang je opleiding duurt hangt af van je eigen ontwikkeling.

Waarom risicogericht samenstellen?

Het risicogericht samenstellen was het antwoord van de accountancy op het geautomatiseerd administreren. Door de administratie als uitgangspunt te nemen, krijgt de accountant ruimte om stil te staan bij zaken die er toe doen.

Is een Samenstellingsverklaring en accountantsverklaring?

Een samenstellingsverklaring is een accountantsverklaring die kan worden afgegeven door een accountant bij een door hem uitgevoerde samenstelling van een overzicht met historische financiële informatie.

Waarom kiezen voor rechtspraktijk?

In deze afstudeerrichting verdiep je je in het complexe en snel veranderende recht en leer je op een praktische en probleemoplossende manier met juridische bronnen om te gaan.

Wat studeren na Accountancy-fiscaliteit?

Een opleiding Accountancy opent heel wat deuren, je kan meteen aan de slag als business coach, accountant, tax consultant, financial controller, fiscalist … Na je bachelor Accountancy-Fiscaliteit behaal je zonder problemen een tweede bachelordiploma of schakel je over naar een master Handelswetenschappen.

Wat kun je worden met Accountancy-fiscaliteit?

Wat na bachelor Accountancy?