Categories :

Hoe kun je je spiritualiteit ontwikkelen?

Hoe kun je je spiritualiteit ontwikkelen?

Manieren voor een spiritueel leven:

  • Doe elke dag aan meditatie.
  • Lees spirituele en inspirerende boeken.
  • Bedank het universum voor alles wat je hebt.
  • Ontwikkel tolerantie en geduld voor anderen.
  • Geniet van kleine dingen in het leven.
  • Leef in het heden.
  • Luister naar je gevoel.
  • Wees dankbaar.

Wat maakt iemand spiritueel?

Spiritueel hoeft niet persee te maken te hebben met religie (kan natuurlijk wel). Eigenlijk houdt het gewoon in dat je bezig bent met innerlijke verrijking en opzoek bent naar antwoorden in ‘geestelijke’ vorm. Spiritualiteit heeft vooral te maken met eigen persoonlijke ervaringen en belvingen.

Wat betekent spiritueel leven?

Spiritualiteit staat voor een leven geleid door de Geest, in tegenstelling tot een leven dat zich verzet tegen deze invloed van de Geest. In de 11e eeuw verandert de betekenis. Spiritualiteit staat dan voor de geestelijke kant van het leven, tegenover de stoffelijke en zintuiglijke kant.

Wat ben ik spiritueel?

Een ‘spiritueel mens’ is zeker geen speciaal persoon. Het is zo dat je ‘spirituele mensen’ hebt en ‘normale mensen’. Iedereen kan een spiritueel persoon worden, en al die uiterlijke kenmerken in het gezicht, zoals de fonkeling, warmte en rust, krijg je dankzij meditatie.

Wat is een spirituele transformatie?

Spirituele transformatie: wat is het? Spiritueel transformeren is het omarmen van een nieuwe energie, een nieuwe fase in je leven. Daardoor kun je anders gaan bekijken, verandert je visie of hoe je het leven ervaart. Het kan ook inhouden dat je een volgende stap gaat zetten in je zielsles of zielsdoel.

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Verbondenheid met je eigen innerlijke bron en daar verbonden zijn met al wat leeft. Spiritualiteit betekend verbonden zijn, met jezelf, de ander en het Goddelijke zoals jij dat verstaat. Ook je dromen waar maken en proberen een leven te leiden dat bij jou past en de wereld een betere plek maakt.

Kan je spiritueel worden?

Kiezen voor ontwikkeling Het begint met de bewustwording dat iedereen spiritueel is en door het kiezen voor persoonlijke ontwikkeling, zonder enige dwang. Daarna zijn er vele mogelijkheden en middelen om spiritualiteit te ontwikkelen. Lezen, mediteren en erover praten is waar het voor de meeste mensen mee begint.

Wat is spirituele kennis?

Esoterie is geheime spirituele kennis die alleen voor ingewijden te doorgronden is. Deze kennis werd toegepast om in een hogere bewustzijnstoestand te komen. Zo maakten de Egyptenaren gebruik van klanken en zongen mantra’s.